След 18 общи филма, донесли 39 номинации и 6 награди  Оскар“

...
След 18 общи филма, донесли 39 номинации и 6 награди  Оскар“
Коментари Харесай

Братята Коен поеха в различни посоки

След 18 общи кино лентата, донесли 39 номинации и 6 награди  „ Оскар “ и  ратята Коен, наподобява към този момент не са тандем. Според техен непосредствен помощник Итън е изтощен от кино, а тази есен Джоел ще представи първият независим филм.

Картър Бъруел - постоянен създател на музиката във филмите на Итън и Джоел Коен и техен непосредствен другар - описа в подкаста Score, че филмовото дуо може към този момент да не прави филми дружно.

Композиторът подчерта: „ Итън просто не желае повече да се занимава с кино “. Според него дуетът има подготвени доста сюжети, които са написали дружно, само че не са снимали.  „ Надявам се един ден те да се върнат при тях. Прочетох някои от тях и са страхотни. Но всички стигнахме до възрастта, когато, не знам... Бихме могли да се пенсионираме “, сподели той.

В същото време Джоел Коен към този момент е снимал първия си независим филм. „ Макбет “, който ще излезе по кината тази есен.  В основните функции са Дензъл Уошингтън и брачната половинка на режисьора Франсис Макдорманд (носителка на " Оскар " за кино лентата на братята " Фарго " и за тазгодишния " Земя на номади " на Клое Жао). Досега наличен за обществеността е единствено един кадър от черно-белия филм.

За работата по „ Макбет “ стана известно през 2019 година Още тогава беше оповестено, че Джоел Коен ще го снима без присъединяване на брат си. През същата година Итън Коен съобщи пред кореспонденти, че ще си вземе отмора от киното - тогава той работеше по пиесата A Play Is a Poem (театрални представления по пиесите на по-малки брат се играят от 2008 г.).

Така думите на Бъруел не са първото доказателство за евентуално разпадане на дуета. Някои американски издания обаче смятат формулировката му като индиректно удостоверение, че „ почивката “ на Итън от киното може да бъде удължена. Самите братя Коен не разясняват изявлението на Бъруел.

Към днешна дата последният филм, който братя Коен снимаха дружно, е „ Баладата за Бъстър Скръгс “ (2018), който излезе в Netflix и получи три номинации за " Оскар ". Итън и Джоел работят дружно от 1984 г.  Те имат четири златни статуетки - една за сюжета за „ Фарго “ (1997) и още три (най-добър филм, постановка и сценарий) за „ Няма място за старите кучета “ (2008).  Общо 11 от филмите им са получавали номинации за премията на Академията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР